Světelná reklama Eliáš

Možnosti světelných zdrojů

Lineární zářivky

Tento druh osvětlení je jeden z nejpoužívanějších pro svou nízkou pořizovací a provozní cenu. Používáme jasně bílé světlo, aby nedošlo ke zkreslování barev. Zářivky mají omezenou řadu rozměrů a nedají se rozblikat.

LED diody

Jde o zdroj světle s vysokou životností , nejlevnějším a nejbezpečnějším (12/24V) provozem. Při výrobě používáme speciální diody s velkým rozptylem světla. Základní pravidlo, které při používání diod používáme je “nešetřit na množství” - potom je světlo intenzívní a rovnoměrně osvětluje požadovanou plochu. Ještě stále je málo využívána možnost blikání a přechodu barev - tyto efekty jsou známé z větších metropolí.

Neon

Jde o zdroj světla, která je v reklamě známý a stále atraktivní. Žádná významnější ulice velkoměsta se bez záře neonu neobejde. Technologie výroby a údržby je náročnější, ale efekt kterého můžeme docílit nelze nahradit.

Vysokonapěťové zářivky

Používáme je především při výrobě velkoplošné reklamy. Tyto zářivky mají dva standardní rozměry 1500 a 1800mm.Hlavní jejich předností je dlouhá životnost, bílé světlo a malé provozní náklady Ostatní světelné zdroje jako jsou na příklad světelné hadice nebo systémy žárovek již používáme jen okrajově.

Ukázka použití Ukázka použití